OM CONCORD

Concord Brass Band – Elite Brass med glæde!

”Concord” betyder samarbejde og glæde – et navn og to ord, der beskriver essensen af det at være musiker i Concord Brass Band. Concord samler dygtige fritidsmusikere, konservatoriestuderende og professionelle. Gennem de seneste årtier har udviklingen i Concord bevæget sig støt hen mod i dag, hvor vi er stolte af at være et brass band på meget højt, musikalsk niveau. Vi har et godt, sammentømret fællesskab i Concord, som ikke mindst kommer til udtryk op til det årlige Danmarksmesterskab for brass bands. Sideløbende med vores deltagelse i konkurrencer, har vi i mange år præget dansk musikliv og spiller både popmusik, klassisk musik og originale værker. Blandt højdepunkterne af koncerter i løbet af året, er Concords årlige Høstkoncert, der traditionelt afholdes i Templet.

Concord i årstal

I 1957 blev Concord etableret som Danmarks første brass band efter britisk forbillede med ca. 30 messingblæsere og slagtøjsspillere.

I 2007 fejrede Concord sit 50-års jubilæum i koncertsalen i det tidligere radiohus på Rosenørns Allé og udgav ved denne lejlighed et jubilæumsskrift. Tidligere samme år vandt Concord elitedivisionen, ved Grenland Internationale Brass Festival.

2009 blev et fantastisk år for Concord: I februar vandt orkestret underholdningskonkurrencen Silkeblæs, i august hentede en af Concords kvintetter vinderpokalen hjem fra BBQ-contest, og i november cementerede orkestret klart sin styrke, ved at vinde Danmarksmesterskaberne for brass bands.

I 2010 repræsenterede orkestret Danmark ved de europæiske mesterskaber i Linz i Østrig og genvandt titlen Danmarksmester i brass band ved mesterskaberne i Herning.

I 2013 oplevede vi den store glæde at blive Danmarksmestre endnu en gang.

I 2014 repræsenterede vi Danmark Europamesterskaberne for brass bands i Perth, Skotland, d. 2-3. maj. Concord fik en samlet 10. plads og en 7. plads på den selvvalgte opgave!

I 2015 venter spændende koncerter og et spændende Danmarksmesterskab til november.

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s