Concord Brass Band vinder danmarksmesterskaberne for brass band 2017

CBB
Concord Brass Band vinder af danmarksmesterne i brass band 2017

Concord Brass Band har siden vores fantastiske 60 års jubilæumskoncert den 1. oktober, arbejdet mod at skulle spille til danmarksmesterskaberne 2017.
Vores dirigenter Vidar Nordli og Jesper Juul, havde i ugerne op til DM brass arbejdet hårdt, som blandt andet har stået på øveweekend i Taastrup Medborgerhus samt ”Før DM koncert” som blev afholdt tirsdag den 31. oktober i Hedehusene. Vi var så heldige at Svogerslev Brass Band og OBG Brass havde lyst til at afholde koncerten med os. Koncerten var flot besøgt, og vi er utrolig glade for at så mange ville bruge deres tirsdag aften på at lytte til brass band musik og sende os godt afsted mod DM brass.

Fredag den 3. november afholdte Concord prøve i Hedehusene inden afgang mod Skanderborg. Humøret var højt, men der var også spænding i luften. Konkurrencen forløber over to dage hvor den bundne opgave spilles fredag og den selvvalgte lørdag. I år var stykkerne ”Actaeon” af Gareth Wood, som var den bundne opgave samt vores selvvalgte stykke ”Fraternity” af den franske komponist Thierry Deleruyelle.

Lørdag aften blev det officielle resultat annonceret, og Concord Brass Band kan kalde sig for Danmarksmestre. Vi er meget stolte, glade og taknemmelige over resultatet og et stort tak skal der lyde til DAO samt til Skanderborg Brass Band for et flot arrangement.

Et stort tillykke til de andre deltagende bands, det er dejligt at så mange orkestre vil prøve kræfter med DM samt koncertdivisionen. Dette er med til at skabe et dynamisk brass band miljø som skaber en interesse og engagement hos unge såvel som ældre musikere.

Concord skal det næste halve år spille julekoncerter, nytårskoncerter samt forsvare Danmark ved Euromesterskaberne i Utrecht i Holland, den første weekend i maj.

Vi glæder os!

1. Concord Brass (Jesper Juul Windahl): 96/94.3 = 95.2
2. Arhus Brass (Michael Thomsen): 93/94.7 = 93.9
3. Lyngby-Taarbaek (Glenn Van Looy): 94/92 = 93.0
4. Nordvestjysk Brass (Niels-Ole Bo Johansen): 90/88.3 = 89.2
5. FDF Christianshavn Brass (Stig Maersk): 89/89.3 = 89.2

CBB CM 2017 1
Concord Brass Band efter udførelsen af “Fraternity” med dirigent Jesper Juul
CBB DM 2017
Concord Brass Band, DM 2017 (Foto: DAO)