Glædelig jul og godt nytår fra Concord Brass Band

CBB DM 2017 kopi

Året er ved at gå på hæld og Concord Brass Band vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for i år! 2017 har været et begivenhedsrigt år for bandet, og vi er meget stolte af vore resultater.

Concord Brass Band startede det nye år med nytårskoncert i Nørre Broby med Iben Mærsk og Jan Glæsel som solister. De skabte for publikum, en skøn nytårsstemning som en god start på det nye år!

Amatørmusikken i Danmark har i de seneste år oplevet et enormt pres, da der er mange fritidsinteresser udbudt til børn og unge. Dette havde dirigent og komponist Jacob Vilhelm Larsen sat sig til opgave at ændre med konceptet Born to Play. Inspirationen til konceptet, som har sine rødder i Norge, er medbragt til Danmark fra Jacobs tid i Norge, hvor han hentede inspiration hos de norske korps. Dansk Amatør Orkesterforund besluttede at bakke op om projektidéen, som havde til formål at søge økonomiske midler til at forbedre den landsdækkende situation for amatørmusikken. Overskuddet fra dagen skulle gå til finansiering og oprettelse af skoleorkestre i Danmark.
Born to Play fandt sted ved en fælles koncert mellem Lyngby-Taarbæk Brass Band og Concord Brass band i Kedelhallen på Frederiksberg i februar.

16904697_732661790236607_5943464532504559583_o
Born to Play – Fælleskoncert med LTBB

Concord skulle i slutningen af april repræsentere Danmark ved de Europæiske Mesterskaber for brassband, som i år foregik i Oostende, Belgien. Foran Concord stod professor og dirigent Jesper Juul, som ledte orkesteret igennem de mange måneders opøvning til konkurrencen. Jesper og Concord skulle kæmpe mod 13 andre dygtige bands fra hele Europa, og endte på en samlet 6. plads! Placeringen gav Concord fornyet energi til at forsætte det gode arbejde resten af året.

fb_img_1494487304630
Concord Brass Band efter own choice
fb_img_1494430008590-e1513709245498.jpg
Concord på scenen til EM i Oostende

I maj og november tog Concord turen til Baggesenskolen i Korsør, hvor 5. klasser igennem året har afprøvet at spille på et messinginstrument. Til koncerten blev alle orkestrets instrumenter præsenteret og to af eleverne dirigerede Concord Brass Band. Samarbejdet fortsætter, og vi ser meget frem til at møde eleverne igen til næste år!

Sommerferien gik på hæld og Concord stod foran en ny sæson: I august fik Concord den store ære af at byde Vidar Nordli velkommen som dirigent. Vidar har været med i efteråret 2017, og samarbejdet har været en stor fornøjelse! Concord ser frem til at Vidar skal dirigere nytårskoncerterne i 2018.

I 1957 stiftede Herbert Møller Concord Brass Band og vi kunne i år fejre 60 års jubilæum. Dette blev fejret med jubilæumskoncert i Taastrup Teater den 1. oktober. Concord havde allieret sig med hele syv dirigenter: Jesper Juul, Vidar Nordli, Dennis Andersen, Susanne Vibæk, Russell Gray, René Bjerregaard og Kasper Thaarup, som alle har været en del af Concord de sidste år. Dagen blev fejret med koncert med brassband klassikere som igennem tiden har være på repertoiret i Concord igennem de mange år. Til at afslutte dagen inviterede Concord til reception til snak om gamle dage.

CBB - dirigenter
Dirigenterne til 60 års jubilæumskoncert
22154296_10159514234830235_5501195232448738943_n
Concord Brass Band 60 år

I november skulle Concord gøre forsøget med at genvinde titlen som Danmarksmestre i Skanderborg. ”Actaeon” skrevet af Gareth Wood var til dette års DM Brass testpiece i elitedivisionen. Som own choice spillede Concord ”Fraternity” af Thierry Deleruyelle som de senere år har været hyppigt brugt til konkurrencer i Europa. Efter en spændende weekend med flotte præstationer, fra alle de deltagende bands, kunne Concord Brass Band lørdag den 4. november kalde sig for danmarksmestre for 2. år i træk. Concord skal nu forsvare Danmark ved EM for brassbands den 4. og 5. maj 2018 i Utrecht, Holland.

cbb-cm-2017-1.jpg

cbb.jpg

Efter et hektisk efterår, spillede små grupper af musikere fra Concord i december på strøget i København, for at sprede julestemning blandt de mange handlende i byen. På trods af kulden og kolde fødder, skabte de hyggelige eftermiddage og gode stunder sammenhold for Concords medlemmer.

CBB - Julemusik på strøget 8 dec 2017
Julemusik ved Rundetårn, december 2017

Som årets sidste koncert, deltog Concord til den årlige engelsk-danske julekoncert i Holmens Kirke med Diabolus-koret og DaCapo Koret under ledelse af kordirigent og komponist John Høybye. På programmet var der engelske christmas carols og nyskrevne danke julesange for kor og brassband, som skabe stemning som i Westminster Abbey. Koncerten var flot besøgt, og der blev med de klingende toner skabt ægte julestemning! Her er et lille uddrag fra koncerten med klassikeren ”The Christmas Song”. Klik her

cbb-star-wars-16-dec-2017.jpg
May the Force be with you!” Lørdag den 16/12 spillede medlemmer fra Concord og Greve Pigegarde til fejringen af den nye Star Wars film ”The Last Jedi” i samarbejde med Ballerup Bibliotek. Massere af Star Wars fans mødte op, store såvel som små, og deltog i marchen gennem byens gader til lyden af Imperial March og Star Wars Main Theme.

Med denne lille opsummering af 2017, vil Concord Brass Band ønske alle en rigtig glædelig jul og et rigtig godt nytår! Vi glæder os til at skulle spille for jer i 2018 🙂

Leave a reply

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s