Concord Brass Band på tur til Langeland

Klokken 6.30 lørdag den 14.april drog et søvnigt Brass band af med Jørgens bus mod Langeland – med retning mod Rudkøbing – for at mødes med Langelandsgarden og FDF Odenses Brass band.

Den kvikke læser vil nu spørge: Hvorfor tage på en tur til Langeland midt i de vigtige forberedelser til Whit Friday? Fordi medlemmerne af Concord var bestilt til at komme og undervise de forskellige instrumentgrupper i Langelandsgarden og Odense FDF om lørdagen, for at afslutte projektet med en fælleskoncert om søndagen.

Det var et projekt som vi i Concord havde været spændte på – mest fordi vi ikke rigtig kendte niveauet af de forskellige musikere. Derfor var det en glædelig overraskelse, at ’eleverne’ havde et fint niveau, var lærenemme og positive overfor nye forslag – og havde arrangeret en hel fantastisk indlogering og forplejning! Der manglede hverken kaffe, kage, lækker mad eller øl og vin.

Lørdag formiddag gik med at fordele sig på de forskellige grupper af musikere og undervise (kun afbrudt af kaffepauser med kage). Concords highbrass sektion stod for at undervise eb, solo, 1, 2 og 3 cornetter – mens lowbrass sektionen tog sig af Bb, Eb bas, Euphonium og bariton, basuner og horn.

Dagens arbejde sluttede med en prøve på det repertoire som skulle spilles søndag eftermiddag. I den forbindelse var det dirigent Rene Bjerregaard, som stod for indstuderingen.

Efter den fælles prøve var der lagt op til fest og ballade! Langelandsgarden og Odense FDF havde sørget for dejlig mad og drikke i rigelige mængder. Ovenpå en lang dag med undervisning og fællesprøve, trak vi derfor i festtøjet og nød det gode selskab, drak Albani øl, konkurrerede i pool og bordfodbold og gav den gas på dansegulvet.

Søndag morgen stod vi op – en smule klatøjede efter gårdsdagen fest – og holdt en kort forprøve på koncerten, efterfulgt af endnu et skønt frokosttraktement.

Koncertsalen på H.C. Ørstedsskolen fyldtes snart af et forventningsfuldt publikum, som to timer senere kunne gå derfra en rigtig god oplevelse rigere.  Concord spillede en rigtig god koncert med varieret indhold, bla. The New Colonial March, Dark Side of the Moon og Softly as I leave You. I fællesskab med Langelandsgarden og Odense FDF, spillede vi ’Little Suite for Brass’ og ’Oregon’. Til slut fik publikum ekstranummeret Birdland, til stor begejstring. Bagefter var det tid til den sidste Albani øl og bussen mod København, mætte og trætte, men med følelsen af at have fået nye venner på Langeland.

Leave a reply

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s