Kræmmermarked på Bellahøj

Det har været en travl weekend for Concords medlemmer.

Ligesom sidste år har vi valgt at arbejde på de tre kræmmermarkeder der løber fra april til juli måned på Bellahøj og i Roskilde.

I weekenden var vi på Bellahøj, hvor vi hjalp med at sælge øl og vand fra de forskellige boder med forfriskninger til de tørstige kræmmere og andet godtfolk, som findes på markedspladsen.

I Concord vælger vi selv hvor mange timer vi hver især vil arbejde på kræmmermarkedet. Jo flere timer vi arbejder, jo større indtægt kan vi tage med hjem til orkestret. I 2012 har vi en del aktiviteter og derfor er der lagt mange kræfter i at finde timer i kalenderen til arbejdet på kræmmermarkederne.

For nogen begyndte arbejdet allerede torsdag eftermiddag med at stille borde og bænke op i festteltet og ved ølboderne. Fredag åbnede kræmmermarkedet op for de mange gæster og det samme gjorde salget af øl og vand.

For os der normalt er vant til kun at arbejde sammen omkring det musikalske, er det en sjov udfordring at stå i ølbod.

Vi møder mange interessante mennesker og de fleste er altid friske på en hyggelig snak over en enkelt fadøl eller to.
Det er ikke i sig selv en udfordring, men det kan det blive, når øllet samtidig skal skænkes korrekt, der skal tages imod penge – og gives det rigtige beløb tilbage på store sedler…

Alle er delt op i forskellige hold på en vagtplan, hvor nogle møder ind fra kl. 9.00, mens andre møder lidt senere.  På morgen/formiddags vagten gælder det om at gøre boderne klar til salg og så ellers vente på kunder og håbe på at vejret bliver godt, så de mange mennesker på markedet får lyst til at købe øl og vand.

Eftermiddagsvagten er straks mere travl, for nu er folk på markedet som regel blevet tørstige. Så gælder det om at skænke hurtigt og med et smil.

Om aftenen trækker de fleste gæster op i festteltet, hvor den store bar findes.  Lidt efter lidt lukkes de små boder med øl af og de sidste af os ender med at bruge det sidste af vagten, bag baren i festteltet. Som det ses på billederne er alle pakket godt ind i flere lag tøj, når de står i boden og sælger øl.  Det er absolut ikke en varm fornøjelse at stå under et halvtag som nok dækker affor regnen – men desværre ikke skærmer for en kold april blæst.  Det hjælper på tændernes klapren at der er varm kaffe på kanden og en lille personale øl eller vand lige i nærheden.

Når en fustage løber tør for øl eller der mangler vand og cigaretter, er det blot at gribe knoglen og ringe efter ’Ølbulancen’. En varevogn med blåt og gult blink, som kører rundt på pladsen og forsyner boderne. En virkelig smart ordning, som betyder at der ikke mangler øl ret længe af gangen.

Sidst på aftenen er det kun de mest hardcore kræmmere og entusiaster der er tilbage i festteltet og holder sig i gang til det sidste.

De som har vagt i festteltets bar til kræmmermarkedets lukketid kl. 22.00, begynder til gengæld at føle trang til et varmt bad og en dyne.

Her et lille stemningsbillede taget fra baren omkring kl. 21.30 lørdag aften, af en træt Concorder. Efter en hel dag på benene, som startede kl.9.00 og sluttede kl.22.00, var vi godt brugte. Til gengæld har vi tjent en skilling og hygget os en hel del. På gensyn i næste weekend når der er kræmmermarked i Roskilde!

Leave a reply

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s