Concord Brass Bands Englands-tour 2012

Da det nu er ved at være en god halvanden uge siden Concord Brassband kom hjem fra vores tur til England, er det vidst på tide at fortælle om de oplevelser, koncerter – og nye venner vi mødte på turen.

Det hele begyndte onsdag morgen kl. 06.00, da søvndrukne Concordere mødte op i Kastrup Lufthavn for at tjekke ind til vores flyafgang lidt senere den morgen.

Efter Check-in af kufferter og nogle tubaer til ’Odd-luggage’, var der god tid til morgenkaffe og afgang til gaten.

Image

Efter ca. halvanden time i luften landede vi i Manchester og der ventede vores tour-manager Phil, tour-guide John og chaufføren Bill på at samle os op.

Vi kørte direkte til vores hotel for at slappe lidt af inden koncerten i Dobcross Silvers Club om aftenen. Der blev tid til at tage en lur, pakke uniformer ud og ikke mindst tid til at spise en STOR portion Fish & Chips.

Image

Senere på eftermiddagen kørte vi til Dobcross for at holde forprøve og spise lidt.

Koncerten var den første på vores tour og den gik over al forventning. Publikum var begejstret for vores repertoire. Især Ouverturen til Elverhøj og de mange solister – ikke mindst de som havde valgt at synge – var en bragende succes. Selv var vi meget imponerede over Dobcross Silvers fremførelse af den march de havde forberedt til WHIT FRIDAY konkurrencen.

Efter et par pints med Guiness og forskellig slags Ale, kørte vi hjem til hotellet og fik en Gin&Tonic før sengetid.

Næste dag stod en torvekoncert på programmet i byen York. Det regnede allerede en del da vi kørte fra vores hotel – og det skulle da også vise sig, at de jakker vi har været så heldige at få af vores sponsorer, er gode, varme og (næsten) vandtætte at have på til en regnvejrskoncert. Det samme var ikke tilfældet med vores nodemapper – hvilket resulterede i nogle ret ’bløde’ noder efter koncerten.  Alle tog alligevel oplevelsen med godt humør og i pausen mellem koncertens to afdelinger, væltede orkestret næsten en nærliggende kaffebar, i jagten på noget varmt at drikke.

Image

I løbet af dagen stilnede regnen af og så tog vi på en vaskeægte ’Brassband-sightseeing’. Vi besøgte nemlig to ’bandroom’ som tilhørte Black Dyke og Brighouse & Rastrick. Hos Black Dyke fik vi lov at holde 15 minutters prøve i det ’gamle’ øvelokale med efterfølgende rundvisning i orkestrets nye øvelokaler.

Bagefter kørte vi hen til Brighouse & Rastrick’s bandroom. Her fik vi lov at overvære Brighouse & Rastrick holde prøve på ’Ravenswood’ – den samme march vi selv skulle spille til Whit Friday, dagen efter.

Efter vores ’brassband-sightseeing’ tog vi ind til en indisk restaurant, for at spise en middag, som blandt andet bestod af nogle enorme naan-brød og lækker curry.

Fredag morgen holdt vi en prøve på vores march og brugte derefter en halv times tid på at marchere udenfor til den anden march vi havde valgt ’The New Colonial March’.

Kl. 14.30 begyndte vores Whit Friday. Vi begyndte i landsbyen Greenfield. Her mødte vi en rar og positiv respons fra det publikum. I alt nåede vi at spille i 8 konkurrencer og kom forbi landsbyerne Delph, Scouthead mfl.

Vi klarede os meget fint – især i Scouthead, hvor tuba-gruppen vandt førstepris og vi selv opnåede en 5 plads. Noget som ikke er helt nemt for udenlandske bands i engelske Brass Band konkurrencer.

Det var nødvendigt at have instrumenterne med op i bussen – for vi kørte aldrig ret længe af gangen mellem vores konkurrencer – og det gjaldt om at komme meget hurtigt ud af bussen, for ikke at komme for langt bagud i køen af orkestre som ville registreres som deltagere til den næste konkurrence.

Det kom der nogle ret alternative løsninger ud af:

Image

Vi afsluttede dagen på Mosley Bandclub og vendte tilbage til hotellet i meget træt, men glad tilstand.

Lørdag morgen stod vi op og klædte om til vores gallauniform og indtog en stor engelsk morgenmad, eller det som englænderne kalder ’a fry up’. Dagens første koncerter skulle spilles på torvet i byen Oldham, i anledningen af Dronning Elisabeth II’s 60 års jubilæum som Englands regent.

Også her tog publikum godt imod os og vi fik mulighed for en lille afstikker, til shopping og frokost.

Sent på eftermiddagen kørte vi til Hade Egde, hvor vi var blevet inviteret til at spille en Diamond Jubilee koncert, sammen med Hade Edge Band. Hade Edge Band har et imponerende bandroom, forældrenetværk og ungdomsarbejde. Især var det inspirerende at se The Honking Hedges’ – med børn helt ned til 5 år i aktion på scenen.

Efter koncerten blev vi inviteret på pub af Hade Edge Band. Det blev starten på en virkelig underholdene aften, med jamsession, pool, drinks og Dark Smooth i rigelige mængder.
Image

Søndag morgen var det tid til at checke ud af hotellet. Inden vi begyndte vores hjemrejse, måtte vi lige svinge forbi Dobcross Silver igen, for at deltage i deres Diamond Jubilee Lunch – som en del af underholdningen. Det var den bedste koncert på hele turen – med et levende og deltagende publikum, der sang med og rejste sig op for ’God Save the Queen’ som var flettet ind i Elverhøj Ouverturen, i dagens anledning.

Så gik turen til lufthavnen i Manchester og senere mod gamle København. I Concord har vi haft en helt fantastisk tur at se tilbage på og vi håber at kunne vende tilbage til Whit Friday konkurrencen en gang ude i fremtiden.

Lige nu består vores fremtidsplaner af en koncert i Huset i Magstræde, mandag d. 18. juni 2012. Her er det muligt at høre det repertoire vi havde med på turen til England.

Så hvis du sidder derude og føler dig snydt for de koncerter vi spillede i England – ja, så er det bare at smutte forbi Huset i Magstræde, mandag d. 18. juni kl. 19.30. Stik dørmanden en rund 20’er – køb en øl i baren – og nyd den gode stemning af pop og rocknumre fra Concord Brass Band til dig!

Leave a reply

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s