Concord har fået egen huskomponist

Knapt en måned efter vores sejr ved Danmarksmesterskaberne i Skanderborg, kan vi afsløre endnu en fantastisk nyhed!

Concord Brass Band har fået sin egen huskomponist!

Det er svenske Magnus Hylander, som i de senere år har gjort sig bemærket med sine værker for brass band i det meste af Skandinavien.

Magnus HylanderDet lå ellers i kortene at Magnus skulle have en karriere som tubaist, da han begyndte som ung, lovende studerende på tuba, ved Malmö Musikakademi. Fra 1992- 1998 blev han derfor også en del af den anerkendte, svenske brass quintet ’BrassaNova’. Sideløbende med sine studier og sit arbejdsliv som tubaist, brugte Magnus en stor del af sin fritid som Eb tubaist ved Göteborg Brass Band.

Alligevel blev det den spirende komponist i Magnus, som til sidst guidede hans fokus over på komposition. Siden da har Magnus ydet et væsenligt, musikalsk bidrag til de skandinaviske brass band konkurrencer. I Sverige til de svenske mesterskaber, hvor Windcorp brass band, Flesland Musikklag og Smörås Skolemusikk i 2010, opførte tre stykker af Magnus Hylander.

I Norge ved Grenland Festival, Siddis Brass og de norske mesterskaber, samt i Danmark til underholdningskonkurrencen Silkeblæs.

I øvrigt har Magnus også komponeret værker til ensembler med anden besætning end messing, men har alligevel beholdt sit fokus på brass band. Et udsnit af hans værker er også blevet til CD-indspilninger, med Göteborg Brass Band, BrassaNova, Borås Brass Band og Frelsens Hærs Brass Band i Lidkøbing.

For tiden fokuserer Magnus på at komponere ny musik og dirigere forskellige ensembler.

I Concord Brass Band er vi meget glade for det nye samarbejde og ser frem til allerede at kunne opføre stykket ‘To the Future’ af Magnus Hylander, til vores Gallakoncert den 26 januar i Galaksen.

Leave a reply

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s