På vej til Perth

Foråret er på vej – og mens andre fornemmer kådheden over den stigende temperatur, fuglefløjt og spirende, grønne blade – er det en hel anden slags forårsfornemmelser, vi oplever for tiden. Den første weekend af maj, rejser Concord Brass Band til Perth i Skotland, for at deltage i Europamesterskaberne.

Vores  seneste deltagelse i konkurrencen, var tilbage i 2011, til EM i den østrigske by Linz – en oplevelse medlemmerne i Concord har mange gode minder fra.

Ikke mindst pligtstykket ´Spiriti´ af Thomas Doss, som vi senere hen valgte at spille som selvvalgt opgave ved DM 2012.

Det særlige ved pligtstykket som spilles ved EM er, at det altid er komponeret og bestilt til lejligheden.  Derfor findes der ingen indspilninger eller andet materiale, som kan give inspiration til forberedelserne af stykket.

Komplicerede, større værker for brass band består i reglen af skiftende taktarter, sekstendedelsløb i meget høje tempi og voluminøse melodier.

Pligtstykket for 2014, er en helt anderledes udfordring.

Muckle Flugga

Rory Boyle’s ’Muckle Flugga’ er inspireret af en mindre, skotsk øgruppe med samme navn.

Inspirationen ses på stykkets fire satser, med titlerne ’Wild Seas and Winds’, ‘Giants’, ’Laments for the Drowned’ og ’The Lighthouse’ – men det er i selve kompositionen, at værket for alvor er interessant.

’Muckle Flugga’ er – med sit symfoniske tonesprog, dissonerende klangflader og angulære bevægelser i melodierne – et nyt og spændende bidrag. En opgave, der giver hvert medlem af Concord en del udfordringer – og bidrager til en helt ny udvikling i opfattelsen af, hvordan større værker for brass band kan lyde.

Vi har allerede været i gang med forberedelserne  på vores selvvalgte opgave, siden januar og fortsætter det hårde arbejde en måneds tid endnu, inden det er tid til at gøre den bedst mulige figur til Europamesterskaberne.

Mest af alt, ser samtlige medlemmer af Concord frem til, at være med ved årets største, internationale begivenhed for brass bands.

 

Leave a reply

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s