Året der gik

År 2015 er snart ved sin ende. Vi har i Concord Brass Band (CBB) haft et begivenhedsrigt år, som vi gerne vil genfortælle. Hvad var det nu lige der skete i starten af året? Hvilke koncerter har vi spillet, og hvilke andre højdepunkter har der været?
Læs videre, og vi vil kort ridse op og fortælle om året 2015 for Concord – i tekst og billeder.

Nye lokaler – nye muligheder

CBB startede år 2015 med at flytte ind i nye lokaler på Sigurdsgade, Nørrebro. Her var mulighed for at opbevare vores slagtøj, mulighed for at øve sig, samt hyggelige omgivelser til koncerter. Vi havde vores FlytteGalla, under ledelse af vores dirigent Dennis Andersen, i Februar til at fejre vores flytning.

This slideshow requires JavaScript.

En del af Yamaha-familien

Vores Principal cornettist, Stanley Westh, blev Yamaha Artist og tilsluttede sig blandt andre Russell Gray der ligeledes er Yamaha Artist og som har dirigeret CBB flere gange til Danmarks Mesterskaberne (DM) samt Høstkoncerter.

 

11231028_10153780468480730_8719899742934844353_n

Swingende musikalske udfordringer

I Marts holdt vi vores anden koncert på Sigurdsgade – PåskeSwing – med Steen Hansen i front. Dette var en anderledes måde at spille Brass Band på og vi lærte meget om Swing-musikken og hvordan denne genre spilles. Denne koncert blev startet ved koncert af Det Danske Ungdoms Brass Band (DUBB) der bliver dirigeret af Stig Mærsk. DUBB havde i samme weekend afholdt en af deres årlige samlinger, i København.

Du kan se en video af os spille “Sing, sing sing”, ved at klikke her.

En smuttur til det jyske

I Maj måned drog vi til Aalborg for at spille gallakoncert ved årets Aalborg Musikkonkurrence (AAMUK), hvor vi havde Jesper Juul til at dirigere os. Samtidig med AAMUK, afholdtes BBQ konkurrencen, en Brass Band Kvartet konkurrence, som oprindeligt startede i Steffen Mærsks forældres have, med grillpølser og kvartet/kvintetmusik. Steffen Mærsk var dommer ved dette års BBQ konkurrence.
Vi havde en stor fornøjelse af at spille for det jyske publikum og vi håber på at vende tilbage til AAMUK.

This slideshow requires JavaScript.

Dobbelt op på lækker brass band musik

I Juni spillede vi en dobbeltkoncert med Yorkshire Imperial Urquhart Band (også kendt som Imps) i Templet på Frederiksberg. Stig Mærsk (der tidligere har spillet samt dirigeret CBB) stod i front for Imps, mens CBB blev ledet af vores dirigent, Dennis Andersen. Ved denne koncert uropførte vores prinicpal cornettist Stanley Westh, en solo skrevet af vores huskomponist, Magnus Hylander. Det var alt i alt en fantastisk koncert, hvor vi nød at spille koncert sammen med et britisk brass band – for efterfølgende at nyde en øl sammen med Imps-folkene.

11392999_10152898326872944_6465715817744571898_n

Concord Rocks!

Dagen efter stod på den årlige brass band konkurrence Brass Band Battle i Hvidovre. Her havde Concord valgt et Rock-tema med numre som Thunderstruck (AC/DC), Innuendo (Queen) samt lys, røgmaskine og beklædning i rock-musikkens ånd. Imps deltog ligeledes, og fik en velfortjent sejr der blev fejret ved den efterfølgende festmiddag.

image

11428562_822405534503144_8721284595862011475_n

Solist med spirende brass band-talenter

I August, efter sommerferien, var vores Soloeuphoniumspiller, Steffen Mærsk, med til at inspirere de unge talenter i DUBB, ved at være solist ved deres samling i Svogerslev. Se og hør noget af den ene solo Steffen spillede, ved at klikke her.

Copenhagen Music

I August spillede CBB en lidt kortere koncert til Copenhagen Music Festival på Kultorvet i København. Her var vi med de andre medlemmer af Copenhagen Music, med til at sprede en god og hyggelig stemning på Strøget via musik.

11914911_10153063481497944_5845062066001814041_n

Lærerigt besøg for horngruppen

I September fik CBBs horngruppe mulighed for at deltage i en masterclass med Owen Farr, som vi naturligvis benyttede os af! Owen Farr delte ud af sin viden omkring det at dygtiggøre sig på horn.

11227642_10153100947402944_1650800193256686333_n

Høst

September måned er også måneden for CBBs årlige Høstkoncert, der afholdes i Templet på Frederiksberg. Vi spillede i år et varieret program – og præsenterede publikum for vores selvvalgte stykke til dette års DM.

12002210_10153110611847944_5020545173314423993_n

Dirigenter møder Brass Band

CBB spillede også til DAMs dirigentkursus, der blev afholdt i Greve. Her havde kursisterne mulighed for at prøve hvordan det er at dirigere et brass band. Det er ikke første gang vi spiller ved dette kursus, og det bliver heller ikke den sidste!

12036390_10153122358162944_3645975153059894281_n

En lidt anderledes oplevelse

Inden DM løb af stablen, deltog et ensemble fra CBB i et afsnit af Natholdet, hvor den Amerikanske Ambassadør var medvært. Ved denne lejlighed, spillede vi en forkortet udgave af The Star Spangled Banner til start samt brudevalsen til sidst i programmet. Vi fik også hilst på både Anders Breinholdt (vært) Rufus Gifford (ambassadøren) og Stephen (ambassadørens mand) efter optagelserne og smagt på den lækre bryllupskage! Klik her for at høre et lille klip af Star Spangled Banner.

musikere

Et nyt bekendtskab

Udover at have spillet Høstkoncert og ved dirigentkursus, havde vi naturligvis også travlt med at øve os på de to numre til DM (det selvvalgte samt pligtstykket). I år spillede vi St. Magnus af Kenneth Downie, som vores selvvalgte nummer og pligtstykket (som er ens for alle i hver deres division) var i elitedivisionen i år Diadem of Gold af G. Bailey. Til at forberede os til DM og lave det indledende, grundige arbejde, havde vi vores faste dirigent, Dennis Andersen, til at lede denne proces. I år havde vi Michael Fowles (musical director for Foden’s Band samt The Ratby Co-Operative Band i England) til at dirigere os ved dette års DM. Ugen op til DM var fyldt med hårdt-arbejdende CBB’ere der udover at spille om aftenen, passede arbejde, øvede sig og var sammen med familie.
Det blev i år til en fin anden plads for Concord Brass Band ved dette års DM, men vi har igen i år lært meget og bliver ved med at udvikle os.

12184106_10153178494722944_217298443360833041_o

Concord Brass Band på soundtrack

Lige efter DM var der premiere på filmen Fremtidsvej af Ulrik E.E. Gutt-Nielsen. Ulrik er bror til vores 1. Baritonspiller, Asger Nielsen, og Ulrik benyttede chancen for at få Asger og nogle flere (Anders Kjeldsen – solohorn, Stanley Westh – pricnipalcornet, Anniken S. Ødegård- tidl. flygelhornspiller i CBB, Mathias Snejbjerg – Eb tuba, Sune Wedam – basun og Emilie Steffensen – basun) fra CBB til at indspille soundtracket til filmen. Asger og Ulriks far (som filmen handler om) var leder af det lokale FDF orkester, hvor Asger også spillede. Brass band har derfor altid været en stor del af familiens liv. Filmen handler om hvordan livet drastisk ændrer sig i den lille kernefamilie på Fremtidsvej. Filmen bliver vist på DR1 i det nye år, tirsdag den 5. januar klokken 20.30 og vil i TV gå under navnet “Min far og de dyre damer”. Du kan se traileren her.

Nye medlemmer til Concord

CBB afholdte i slutningen af November-måned prøvespil for at finde nye, engagerede medlemmer til CBB. Hør om deres oplevelse af at spille i CBB, i det nye år.

Leave a reply

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s